Wil jij meer balans, harmonie en fitheid creëren? Ervaar wat yin yoga voor je kan betekenen.

Heb jij behoefte aan rust of een moment voor jezelf? Wil jij meer balans, harmonie en fitheid creëren? Volg een proefles en ervaar wat yin yoga voor je kan betekenen.

Yin yoga is een rustige en langzame yogastijl waarin houdingen voor een langere periode worden aangehouden. Je richt je aandacht op het ontspannen van de spieren en op het versterken en versoepelen van de stuggere weefsels, zoals pezen, bindweefsel en gewrichten. 

Yin yoga verbeterd de mobiliteit van het lichaam (soepeler) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger). Het creëert letterlijk ruimte in het lichaam en helpt je lichaam te herstellen en gezonder te worden.
Yin yoga richt zich ook op het energielichaam; het creëert evenwicht en harmonie in de meridianen (energiekanalen) en daardoor balans in de geest.

Onze moderne actieve levensstijl is vooral yang. Yin helpt balans, rust en stilte te vinden in je drukke bestaan. Doordat houdingen voor langere tijd aangehouden worden, kan yin yoga een zeer meditatieve beoefening zijn, die je kan leren om op een aandachtige manier (mindful) te reageren op levenssituaties.
Ook kan yin yoga een aanvulling zijn op een yang sport, zoals hardlopen, zwemmen, fietsen, voetbal en fitness. De conditie van de stuggere weefsels is dan ook mede bepalend voor de prestatie en blessuregevoeligheid van het lichaam.

Yin yoga kan zorgen voor:
• Het reduceren van stress en spanning.
• Het stimuleren en versterken van pezen, bindweefsel en gewrichten.
• Het voorkomen van blessures aan gewrichten en het verlichten van klachten in nek, (onder)rug, benen en heupen.
• Het soepeler en krachtiger worden van het lichaam.
• Het verbeteren van het functioneren van de organen.
• Het stimuleren van het energielichaam, waardoor de stroom van levensenergie wordt bevorderd en mogelijke energetische blokkades worden opgeheven.
• Het vergroten van bewustzijn en zelfkennis door mindfulness.

Datum: iedere maandagochtend en donderdagavond (met uitzondering van schoolvakanties)
Tijd: donderdag 20.45 - 22.15 uur
Locatie: Yogastudio Westland, Hyacinthstraat 24A te ’s-Gravenzande
Investering: € 10,- voor een proefles of € 75,- per 2 lesmaanden 

Je bent van harte welkom voor een proefles. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 “Our goal in life is not to became perfect, our goal is to become whole.” - Bernie Clark

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!